Επένδυση για τα φράγματα

Το ποσό των 600.000 ευρώ έρχεται να προστεθεί στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, μέσω σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή ιδιαίτερα σημαντικών φραγμάτων στον Δήμο Φαιστού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση 2283 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η ένταξη του πρόσθετου ποσού των 600.000 ευρώ, για τη «Μελέτη Αρδευτικής Λιμνοδεξαμενής Μαγαρικαρίου Δήμου Φαιστού» καθώς και για τη «Μελέτη Φράγματος Πηγαϊδακίων Δήμου Φαιστού».

Τη σχετική απόφαση για έγκριση της χρηματοδότησης υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ιωάννης Τσακίρης, ενώ αντίστοιχες εγκρίσεις έχουν δοθεί και για την μελέτη του φράγματος στον ποταμό Μάγειρο. Οι εγκρίσεις των έργων θα περιληφθούν στην τροποποίηση 01 της ΣΑΜΠ – 002, ενώ η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φαιστού έχει ήδη προχωρήσει στην αποδοχή των χρηματοδοτήσεων.

«Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις έργων που έρχονται να αλλάξουν συνολικά το τοπίο στην περιοχή μας και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια» αναφέρει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Η προσπάθεια που έγινε ήταν πολύ μεγάλη σε όλα τα επίπεδα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το αρμόδιο Υπουργείο για την έγκριση, καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για όλη τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να προχωρήσουν τα μεγάλα αυτά έργα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Φασομυτάκης ανέφερε:

«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για το Δήμο μας, όπως συνεχίζουμε τα αναγκαία έργα και δράσεις για την περιοχή.

Έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε ξανά μελέτες και έργα που είχαν βαλτώσει για χρόνια, όπως έχουμε καταφέρει να εκτελούμε δεκάδες έργα και μελέτες με στόχο τη συνολική ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε αφενός το Υπουργείο για την έγκριση της σημαντικής χρηματοδότησης, αλλά και τον περιφέρειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την προσπάθεια που έχει κάνει και συνεχίζει να καταβάλλει προκειμένου να προχωρήσουν πολλά και σημαντικά έργα στον Δήμο μας».

 

The post Επένδυση για τα φράγματα appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/11/30/ependysi-gia-ta-fragmata/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ependysi-gia-ta-fragmata ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: