ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ: Τίμησε Ανδρεαδάκη και Εθνική Αντίσταση

Σε δρόμο του Γαζίου δόθηκε το όνομα του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης

Τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου σε μία σεμνή τελετή, στη διάρκεια της οποίας έδωσε το όνομά του στην πρώτη κάθετη οδό της Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

Η ονοματοδοσία της οδού στην τοπική κοινότητα Γαζίου έγινε παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου, βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων, αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, δημοτικών συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές. Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα. Τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Η ονοματοδοσία ήταν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου.

The post ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ: Τίμησε Ανδρεαδάκη και Εθνική Αντίσταση appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/11/29/dimos-malevizioy-timise-andreadaki-kai-ethniki-antistasi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dimos-malevizioy-timise-andreadaki-kai-ethniki-antistasi ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: