Αντιδρούν στον υποβιβασμό

Δημοτικό σχολείο Τεφελίου

Στην υποβίβαση του Δημοτικού σχολείου Τεφελίου αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση Αρχανών – Αστερουσίων.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «με αφορμή την πρόταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου για υποβίβαση του  4/θέσιου Δημοτικού σχολείου Τεφελίου σε 3/θεσιου, αποκαλύπτονται οι στόχοι της κυβέρνησης στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι κάτοικοι και τα παιδιά της περιοχής έχουν πληγεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ής Σεπτεμβρίου.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας από τη μια, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που βιώνουν καθημερινά την έξαρση της πανδημίας. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν δύο χρόνια, και θέλουν να στοιβάξουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα.

Στις προτεραιότητές της κυβέρνησης δε «χωρούν» οι ανάγκες των μαθητών να έχουν τους δασκάλους τους, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για αυτά, λεφτά δεν υπάρχουν! Φτάνει πια!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ.κ. Μανώλης Καρκαβάτσος, Πάρης Χατζηγεωργίου και Γιώργος Γενετζάκης ζητούν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, να υπάρξει έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, να είναι 15 μαθητές ανά τάξη, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

«Να καλυφθούν όλα τα κενά. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις», τονίζουν.

 

The post Αντιδρούν στον υποβιβασμό appeared first on ΠΑΤΡΙΣ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.patris.gr/2021/12/02/antidroyn-ston-ypovivasmo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=antidroyn-ston-ypovivasmo ανήκει στο ΚΡΗΤΗ – ΠΑΤΡΙΣ .

Στείλτε το σε φίλους σας: