Σημαντικό έργο υποδομής που θα αλλάξει την εικόνα!!!

Επιτέλους πέφτει άσφαλτος στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών
Η Δημοτική αρχή του Μ. Καρρά εξασφάλισε το έργο- συνεχίζεται η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου
Υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Μουδανιών Φώτη Τσιρούδα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Μηχανική Έργων ΑΤΕ” Σιούρδο Γεώργιο, παρουσία του Δημάρχου Μανώλη Καρρά και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παύλου Κιλήτσου,  η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: “Ασφαλτόστρωση τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα Ν. Μουδανιών” προϋπολογισμού μελέτης 434.000,00 €. Αρχή του έργου κατά βορρά θεωρείται η είσοδος του λιμένα στη διασταύρωση των οδών Λεωφόρου Νίκης και Αγ. Γεωργίου και πέρας του έργου κατά νότο θεωρείται η αρχή του δαπέδου σκυροδέματος του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα.Με την εκτέλεση των προβλεπόμενων εργασιών του παραπάνω έργου θα γίνουν παρεμβάσεις σε τμήμα της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμένα Ν. Μουδανιών για την ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης  περιοχής. Συγκεκριμένα, οι εργασίες, που θα εκτελεσθούν είναι:    • Εργασίες εκσκαφών για την προετοιμασία και την εξυγίανση του εδάφους και την προετοιμασία της οδοστρωσίας.    • Εργασίες κατασκευής οδοστρωσίας με υλικό βάσης. Θα γίνεται σταδιακά νέα διάστρωση θραυστού υλικού βάσης (3Α) κατά στρώσεις στον προβλεπόμενο βαθμό συμπύκνωσης.    • Εργασίες εφαρμογής ισοπεδωτικής ασφαλτικής στρώσης (όπου απαιτείται) επί της επιφάνειας της οδοστρωσίας.    • Εργασίες κατασκευής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.➡Έχει ήδη ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του εδάφους.
Τα χρήματα εξασφάλισε η Δημοτική αρχή του Μανώλη Καρρά. Εξάλλου μετά την εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για παρεμβάσεις αποκατάστασης στην περιοχή του παραλιακού μετώπου, καθώς και την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης, που συνάφθηκε μεταξύ Δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νέας Προποντίδας, έχει ξεκινήσει άλλο ένα μεγάλο έργο. Πρόκειται για το  παραλιακό μέτωπο των Ν. Μουδανιών και εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα (χώρος που εφάπτεται της οδού Βασματζίδη και εκτείνεται από τη θέση της προβλήτας και του συντριβανιού έως τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων) ο υφιστάμενος χώρος αναψυχής, έκτασης περίπου 2.850 τ.μ., εμφανίζει φθορές και ζημιές από την πάροδο των ετών, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και τα δέντρα ελάχιστα. Όλα αυτά, έρχονται σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που υλοποιείται. Γι’ αυτό, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση του χώρου, που  περιλαμβάνουν:• καθαιρέσεις και απομάκρυνση όλων των ακατάλληλων υλικών,• νέες δαπεδοστρώσεις με υλικά που θα συνάδουν αισθητικά με αυτά που εφαρμόστηκαν στην ανάπλαση της περιοχής,• ηλεκτροφωτισμός επαρκής με λαμπτήρες led, όπως σε όλη την περιοχή του κέντρου,• πολλαπλές δενδροφυτεύσεις, που θα αναπτυχθούν οργανωμένα μέσα στο χώρο,• στοιχεία αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια κλπ.).Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας ανανεωμένος χώρος ανάπλασης, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη εργασιών ανέρχεται στις 97.600,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%).

The post Σημαντικό έργο υποδομής που θα αλλάξει την εικόνα!!! appeared first on HalkidikiPost.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.halkidikipost.gr/2021/12/simantiko-ergo-ypodomis-pou-tha-allaxei-tin-eikona/ ανήκει στο Χαλκιδική – HalkidikiPost .

Στείλτε το σε φίλους σας: