Λαμία: Κοινή δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης “Αυταρχική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γίνεται πλέον αποδεκτή”

Κοινή δήλωση υπογράφουν Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, με αφορμή περιστατικό που όπως αναφέρουν συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, αφαιρέθηκε ο λόγος από εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχο.

Εκφράζουν την ανησυχία τους για την «δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου» .

Κοινή δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης
Έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, σε σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η αφαίρεση του λόγου από εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, πρώην Αντιδήμαρχο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (29-11-2021), παρότι η παρέμβασή της αφορούσε σε προσωπικό της ζήτημα βάσει του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν συνάδει με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αντί η Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί το γόνιμο διάλογο και τον πλουραλισμό των διαφορετικών θέσεων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στον αποκλεισμό της έκφρασης της αντίθετης άποψης με προσχηματικές δικαιολογίες.
Η χθεσινή μας αποχώρηση από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επαναλαμβανόμενες πλέον «αφαιρέσεις» του λόγου, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά τη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου, αποτελεί μόνον την αρχή.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές ενέργειες , τις καταγγέλλουμε ενώπιον του Λαμιώτικου λαού και απαιτούμε από εδώ και στο εξής από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο , να σεβαστούν και να αποκαταστήσουν το θεσμικό ρόλο των δημοτικών συμβούλων και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νίκος Σταυρογιάννης
Θωμάς Στάικος
Νίκος Πάπουτσας
Βίβιαν Αργύρη
Ζαχαρίας Χαλβαντζής
Γιώργος Ζήσιμος
Τσακμάκης Δημήτριος
Δημήτρης Χαιρόπουλος
Γιάννης Ρούλιας
Στέλιος Καραγιάννης
Κατερίνα Αλαφοδήμου
Δημήτρης Μαντζάνας
Θεόδωρος Αρναούτογλου
Χάρης Κοντογιάννης

The post Λαμία: Κοινή δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης “Αυταρχική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γίνεται πλέον αποδεκτή” appeared first on Μυρμιδόνες.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.mirmidones.gr/%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB/ ανήκει στο Τοπικά – Μυρμιδόνες .

Στείλτε το σε φίλους σας: