Θανάσης Ζεμπίλης: Να στηριχθούν οι σύλλογοι που παράγουν πολιτισμό σε πείσμα των καιρών!

Με Αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, και Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης φέρνει στη Βουλή την από 28/11/2021 επιστολή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, ζητώντας διευκρινίσεις αναφορικά με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας των Δομών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, καθώς και την εξέταση του αιτήματος της ΟΠΣΕ για αποζημίωση των Πολιτιστικών Συλλόγων. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης στην Αναφορά του αναφέρει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας (ΟΠΣΕ) έχει συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Εύβοιας. Σε πείσμα των καιρών, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και να προσφέρουν διέξοδο σε χιλιάδες μέλη τους που ασχολούνται με τους παραδοσιακούς χορούς.

Με στόχο την διευκρίνιση των ερωτήσεων που τίθενται από την ΟΠΣΕ, καταθέτω ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, και Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, την από 28/11/2021 επιστολή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας σχετική με την επικαιροποίηση των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας, την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού και  της χρηματικής ενίσχυσης – αποζημίωσης των Πολιτιστικών Συλλόγων (ΚΑΔ 94.99.16).

Παρακαλώ όπως εξετάσετε τη συνημμένη επιστολή και με ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειές σας».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Χαλκίδα, 28/11/2021

Κύριε/α Υπουργέ,

με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19 και σε ότι αφορά την λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Παρακαλούμε για την επικαιροποίηση των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας των Δομών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (στις οποίες μας παραπέμπει η ΚΥΑ ως προς την διδασκαλία των μαθημάτων χορού), αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν οι χώροι διδασκαλίας των Πολιτιστικών Συλλόγων μπορούν να χαρακτηριστούν ως αμιγής χώροι εμβολιασμένων ή νοσήσαντων ενηλίκων συμμετεχόντων ή μεικτών (ανεμβολίαστοι ενήλικες συμμετέχοντες με διενέργεια rapidtest).
  2. Ως προς την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, εγγεγραμμένοι στο μητρώο, παρακαλούμε όπως επεκταθεί και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αφού οι λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων επετράπη στα μέσα Σεπτεμβρίου.
  3. Θα θέλαμε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο της χρηματικής ενίσχυσης – αποζημίωσης των Πολιτιστικών Συλλόγων (ΚΑΔ 94.99.16)λόγω του ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα είδος αποζημίωσης για τη λειτουργία τους και με δεδομένου ότι οι συμμετοχή των μελών είναι μηδαμινή λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Με βάση την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία μας και την άμεση ανταπόκριση σας στα αιτήματά μας, ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά θα εξετάσετε λεπτομερώς τις παραπάνω επισημάνσεις μας και θα πράξετε τα δέοντα.

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν.Γραμματέας

Αναστάσιος Δημητρίου                                   Άρης Σαμπάνης

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Το πρωτότυπο άρθρο https://eviathema.gr/evoia/thanasis-zempilis-na-stirichthoyn-oi-syllogoi-poy-paragoyn-politismo-se-peisma-ton-kairon/ ανήκει στο Εύβοια – Eviathema.gr |Τοπ Εύβοια Νέα ειδήσεις | Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Εύβοια .

Στείλτε το σε φίλους σας: