Συμμετοχή Ι. Μήτση στην Γ.Σ. των Επιμελητηρίων της Κ.Ε.Ε.Ε

Δελτίο Τύπου του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννη Μήτση σχετικά με τη συμμετοχή του ως τακτικό μέλος στην Γ.Σ. των Επιμελητηρίων της Κ.Ε.Ε.Ε. στην Αθήνα στις 27/11/2021.
Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. αναπτύχθηκαν Επιμελητηριακά θέματα προϋπολογισμός – ισολογισμός όπου ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κος Χατζηθεοδοσίου μεταξύ των άλλων ζήτησε και παράταση των εκλογών 2η μέχρι 31/12/2023, συζητήθηκε η αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής οικονομίας – παραγωγικές επενδύσεις και εξωστρέφεια.
Αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν τόσο από τον κ. Χατζηθεοδοσίου όσο και από τους παριστάμενους πολιτικούς παράγοντες φλέγοντα θέματα του επιχειρείν.
Αναπτύχθηκαν δύο (2) πάνελ διαλόγου με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ, Γ. Πιτσιλή όπου κυριάρχησε το θέμα εφαρμογής του MYDATAτο δε 2ο πάνελ με τον Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, με συμμετοχή στα πάνελ πολλών προέδρων Επιμελητηρίων απ’ όλη τη χώρα όπου συζητήθηκαν αρκετά θέματα του επιχειρείν και των Επιμελητηρίων.
Δυστυχώς και από τα δύο πάνελ απουσίαζαν τα Γιάννενα και γενικότερα η Ήπειρος.
Στην παρέμβασή μου στη Γ.Σ. εξήγησα ότι είναι άκαιρο να συζητάμε σήμερα παράταση των Επιμελητηριακών Εκλογών για 31/12/2023 όταν έχουμε μπροστά μας ήδη ένα χρόνο παράταση να εξαντλήσουμε μέχρι 31/12/2022.
Ζήτησα δε τα παρακάτω:
1ον η εφαρμογή του MYDATA για το 2022 είναι αδύνατο να γίνει τόσο από πλευράς επιχειρήσεων όσο και από πλευράς ΑΑΔΕ και πρέπει το έτος αυτό να είναι έτος ανοχής, να μην υπάρξουν πρόστιμα στις επιχειρήσεις και να δοθούν κίνητρα εγκατάστασης.
2ον Να σταματήσει η ανισότητα στη φορολογία ανάμεσα στις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται από 9 μέχρι 44% με προκαταβολή 55% σε αντίθεση με τις εταιρείες που φορολογούνται με 21% και προκαταβολή 80%.
3ον Να δοθούν άμεσα κίνητρα συγχώνευσης και μετατροπής ατομικών κλπ. επιχειρήσεων σε νέες εταιρείες και
4ον Να ιδρυθούν πιστωτικά ιδρύματα μικροπιστώσεων μέχρι του ποσού των 25.000 € σύμφωνα με το νόμο που υπάρχει, διαμέσου της Κ.Ε.Ε.Ε. με συμμετοχή των κατά τόπους Επιμελητηρίων ώστε να λύσουμε εν μέρει το μεγάλο και καυτό πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.vimanews.gr/epikairotita/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B9-%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3-%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7/ ανήκει στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – VimaNews .

Στείλτε το σε φίλους σας: