Σταθερά μειωμένα και για το 2022 τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας

Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρεί ο Δήμος Ζίτσας τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και για το 2022 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εντάθηκε και λόγω της πανδημίας, κατέθεσε πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία και για το 2022 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.
«Πιστοί στις εξαγγελίες μας και προσηλωμένοι στο στόχο μας προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τους δημότες μας και προς αυτή την κατεύθυνση περιορίζουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες και διατηρούμε μειωμένα τα δημοτικά τέλη» επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σχολιάζοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα κόστη της διαχείρισης των απορριμμάτων και με αφορμή τη χρηματοδότηση των 500.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη μεταφορά του υπολείμματος ο Δήμαρχος Ζίτσας τόνισε: «Αποτελεί οικονομική ανάσα για τους Δήμους της Ηπείρου και τους δημότες μας, καθώς μας απαλλάσσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τα τέλη μεταφοράς του υπολείμματος. Αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε και από το υπέρογκο λειτουργικό κόστος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α) τότε σε ότι αφορά στο Δήμο Ζίτσας θα μπορούμε του χρόνου τέτοια εποχή να εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των ανταποδοτικών τελών».
ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
Να σημειωθεί πως για τη χρονιά που διανύουμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Μάρτιο, εγκρίθηκε μείωση της τάξης του 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται ευάλωτα. Έτσι σε εφαρμογή εκείνης της απόφασης έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους (άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Για πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.zitsa.gov.gr/news/genikou-endiaperontos-23/7105-enarxe-upoboles-aiteseon-sto-demo-zitsas-gia-meiose-demotikon-telon-katariotetas-kai-potismou-se-pos

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.vimanews.gr/epikairotita/%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2022-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9/ ανήκει στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – VimaNews .

Στείλτε το σε φίλους σας: