Κοινό των Ηπειρωτών: Απογοήτευση από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Απογοήτευση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και των επιτελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα Γιάννενα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, “Κοινό των Ηπειρωτών”.
“Χρειάζονταν μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχουν αλλά τα κατάφεραν τελικά να μας απογοητέψουν αφού οι εξαγγελίες τους ήταν κατώτερες των αιτημάτων για έργα υποδομής και κυρίως των παλιών εκκρεμοτήτων σημαντικών αυτοκινητοδρόμων, όπως η ολοκλήρωση της Ιονίας οδού (Δυτικός Άξονας), τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά και η οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό/ Παράκαμψη Φιλιππιάδας” αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης Ζάψα.
Η ανακοίνωση σημειώνει πως επρόκειτο για μια “φιέστα κυβερνητικών εξαγγελιών μικρής εμβέλειας έργων, με εξαίρεση το «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας» και επανάληψη όσων είχε φροντίσει καιρό τώρα να ανακοινώσει και να μας προϊδεάσει γιαυτά ο κ. Καχριμάνης, σε συμφωνία πάντα με την κυβέρνηση”. “Υποχωρήσαμε και δεχτήκαμε χωρίς αντίσταση υποβιβασμό των χαρακτηριστικών του α/δ Γιάννενα – Κακαβιά, από τετράιχνο σε «τρίιχνο»!” τονίζεται και “όμοια, η ίδια τύχη περιμένει και την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό μέσω της παράκαμψης Φιλιππιάδας, με αστήρικτες δικαιολογίες”. “Δυο έργα τα οποία μελετήθηκαν με γεωμετρικά χαρακτηριστικά 4ιχνου αυτοκινητόδρομου, λόγω των αυξημένων αναγκών κίνησης που καλούνται να εξυπηρετήσουν, κυρίως τους θερινούς μήνες και θα (ξανα)μελετηθούν από την αρχή υποδιαστασιολογημένα γιατί ο περιφερειάρχης και οι υπουργοί της κυβέρνησης έσυραν ολόκληρο πρωθυπουργό σε μια τέτοια ντροπιαστική για τους Ηπειρώτες εξαγγελία. Στον αντίποδα χρηματοδοτείται η υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας με 400 εκ.! Καλά να πάθουμε. Δεν διεκδικήσαμε περισσότερα και παίρνουμε ότι μας δίνουν. Την ίδια ώρα στις άλλες περιφέρειες της χώρας γίνεται πανηγύρι ένταξης μεγάλων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα σιδηροδρόμων (CEF)” αναφέρεται στην ανακοίνωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη και το βόρειο τμήμα του Ε65 (Κεντρικός Άξονας).
Η ανακοίνωση προσθέτει: “Ο Μακεδόνας υπουργός της κυβέρνησης βρήκε χρήματα για όλες τις κάθετες συνδέσεις των περιφερειών που διασχίζει η Εγνατία οδός πλην της Ηπείρου. Για την παράκαμψη Ηγουμενίτσας και σύνδεση με το Τελωνείο Μαυροματίου ούτε λόγος. Τέσσερα δις για σιδηροδρομικά έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα, μόνο 17 εκατομμύρια για μελέτες στη γραμμή Καλαμπάκα – Γιάννενα – Ηγουμενίτσα (235 προς 1). Δηλαδή, για κάθε 235 εκ. που επενδύονται στις άλλες περιφέρειες στην Ήπειρο αναλογεί ένα εκατομμύριο! Μια ντροπιαστική αναλογία για τους Ηπειρώτες. Κρίμα κε Μητσοτάκη!” και καταλήγει με αναφορά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που τελείωσε την Ιόνια Οδό και το αεροδρόμιο.

Το άρθρο Κοινό των Ηπειρωτών: Απογοήτευση από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε πρώτα στο NEOI AΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Το πρωτότυπο άρθρο https://neoiagones.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84/ ανήκει στο Ήπειρος – NEOI AΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ .

Στείλτε το σε φίλους σας: