Ιωάννινα: Αθώοι οι τέσσερις κατηγούμενοι για τις κλεμμένες εικόνες – Ένοχος μόνο ο ιδιοκτήτης γκαλερί

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση των κλεμμένων εικόνων από Ναούς και Μοναστήρια της Ηπείρου.

Στο εδώλιο, κάθονταν πέντε κατηγορούμενοι, ο πρώην πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, ένας ξενοδόχος-γκαλερίστας από τα Τρίκαλα, ένας παλαιοπώλης από το Μοναστηράκι, ένας βιβλιοδέτης και ένας ιερέας, ενώ ο έκτος κατηγορούμενος, έμπορος αντικειμένων, είχε στο ενδιάμεσο αποβιώσει.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον ιδιοκτήτη γκαλερί από τα Τρίκαλα για τις κατηγορίες της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1/12, μετά από μια ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και δεν έλειψαν και οι εντάσεις κατά τη διάρκειά της.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, που υπήρξε και ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση αυτή, σε γραπτή του δήλωση, σημειώνει ότι η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σεβαστή, κάνει λόγο όμως για λασπολογία σε βάρος του από παράγοντες της δίκης, ενώ επισημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές δεν τον πτοούν και θα συνεχίσει την προσπάθειάς του για να επιστραφούν ιερά σκεύη και εικόνες στον τόπο τους.

Το πρωτότυπο άρθρο https://kanalakinews.gr/ipeiros/ioannina-athooi-oi-tesseris-katigoymenoi-gia-tis-klemmenes-eikones-enochos-mono-o-idioktitis-gkaleri/ ανήκει στο Ήπειρος – Kanalaki News .

Στείλτε το σε φίλους σας: