Νίκος Ανδρουλάκης από Κοζάνη: Δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ – Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας

 Η διατήρηση  του ενεργειακού  brand name  είναι η  ουσία της σοσιαλδημοκρατίας- Κοινωνικοποίηση και  εκδημοκρατισμός παραγωγής των ΑΠΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ,υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε στην Αίθουσα Τέχνης  της Κοζάνης  την Παρασκευή το απόγευμα  στην τελευταία του ανοιχτή εκδήλωση πριν την κάλπη της  12ης Δεκεμβρίου. Στόχος του είναι να πρωταγωνιστήσει εκ νέου   η μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη τη νέα εποχή  απέναντι σε δεξιά και ΣΥΡΙΖΑ που προσέφεραν τοξικότητα. Το κόμμα μπορεί να έκανε λάθη, αλλά το έργο του ήταν πολλαπλάσιο όπως   είπε.

Για την απανθρακοποίηση

Κάποιες  χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία πάνε πιο γρήγορα στην απανθρακοποίηση,  η Γερμανία και η Αυστρία αργότερα .Η Ελλάδα πήρε μια βίαιη  απόφαση. Η  ΝΔ. χωρίς ειδικό σχέδιο μετάβασης ανακοίνωσε πλήρη κλείσιμο των μονάδων  οδηγώντας  τις περιοχές σε αδιέξοδο. Η απολιγνιτοποίηση δεν σημαίνει αντικατάσταση του λιγνίτη με φυσικό αέριο, που είναι ορυκτό , αλλά πλήρη  απανθρακοποίηση  μέσω επέκτασης των ΑΠΕ και την κοινωνικοποίηση και τον εκδημοκρατισμό παραγωγής τους  όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη με ομαλή απόσυρση των μονάδων για να υπάρχει ευστάθεια, βιωσιμότητα  των περιοχών, με επενδύσεις στο δίκτυο για γρήγορη ανάπτυξη ΑΠΕ και  μονάδων  αποθήκευσης   , με ολοκληρωμένη πρόταση για την ενεργειακή φτώχεια πρόβλεψη για του παραγωγούς. Αν είχαμε καλύτερο δίκτυο θα κάνα εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες  για να στηριχτεί ο  πρωτογενής τομέας, με εκατοντάδες χιλιάδες φωτοβολταικά στις στέγες, ώστε οι φτωχότεροι Έλληνες να μην βιώσουν την ενεργειακή φτώχεια. Φέτος το χειμώνα 34% των ευρωπαίων δεν έχουν δυνατότατα θέρμανσης . Θέλουμε μια μετάβαση,  βιώσιμη για την κοινωνία και δίκαιη για την Ελλάδα. Η διατήρηση  του ενεργειακού  brand name με άλλο περιεχόμενο είναι η  ουσία της σοσιαλδημοκρατίας, με  διασφάλιση της τηλεθέρμανσης,  περιβαλλοντική  αποκατάσταση τοπίων. μετεκπαίδευση  προσωπικού, σύγχρονες υποδομές, ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Απευθύνομαι στις δυνάμεις της πράσινης σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της οικολογίας

Υπάρχει συναίνεση στο εξωτερικό για μεγάλες επενδύσεις  ΑΠΕ στο  γιατί υπάρχει πολλαπλάσιο  όφελος στις  τοπικές κοινωνίες. Απευθύνομαι στις δυνάμεις της πράσινης σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της οικολογίας. Αυτές οι αρχές να  γίνουν κτήμα του  απλού λαού και όχι της ολιγαρχίας όπως επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης. Που είναι  ο Τσίπρας να τα πει όλα αυτά; Ή δεν  θέλει ή δεν ξέρει.

Χρειαζόμαστε τον  απλό λαό

Θα γίνουμε  ισχυρό κόμμα εξουσίας και θα αγωνιστούμε για κοινωνική αξιοπρέπεια. Χρειαζόμαστε τον  απλό λαό, σε αυτούς  που ζητούν ένα νέο εθνικό κεφάλαιο, στις  νέες γενιές που πρέπει  να μάθουν τι σημαίνει πολιτική για τους πολλούς  για τη  σοσιαλδημοκρατία, ένα κόμμα συλλογικό, διανοούμενο που ο αρχηγός του δεν φοβάται την άλλη άποψη ,ένα κόμμα της πολυφωνίας.

Το πρόγραμμά μας  θα είναι πρόγραμμα διαβούλευσης  σε κάθε περιφερειακή  ενότητα με την κοινωνία, ένα  κόμμα  κόσμημα. Κουράστηκε ο λαός από κόμματα που κυβερνά ο πρωθυπουργός με το περιβάλλον του.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να βρει έναν πραγματικό αντίπαλο. Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρα σας. Μια ασπίδα για την μεσαία τάξη και όχι τους προνομιούχους .Δίνουμε άλλη προοπτική στον πολίτη, ο φτωχός θα πληρώνει λιγότερα, ο πλούσιος περισσότερα .

Για τις προκλήσεις

«Δεν απαντώ στα προκλήσεις . Δεν πήγα στο debate λένε, μα εγώ  πήγα. Για το 4-2-1 όλοι ξέρουν τι έγινε στο συνέδριο. Η ατζέντα μου ήταν διαφάνειας και αποκομματοποίησης  του κράτους. Θέλω  ενότητα της βάσης και όχι  των παλιών πρωταγωνιστών και των βαρών. Χρειάζεται  άλλη νοοτροπία και νέο πολιτικό ήθος».

Αξίζουν καλύτερα στον ελληνικό λαό

Εδώ από την Κοζάνη θέλω να στείλω καθαρό μήνυμα νίκης και να ζητήσω την δυνατότατα να δώσουν οι δημοκρατες  σε ένα ιστορικό κόμμα να παίξει πάλι ιστορικό ρόλο. Αξίζουν καλύτερα στον ελληνικό λαό, μια Ελλάδα αξιοκρατίας με ευκαιρίες για  όλους  και όχι μόνο για  λίγους , μια Ελλάδα  που  θα πατά τα κοινωνικά αδιέξοδα. Αν ηγηθώ αυτής τη προσπάθειας δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι το βράδυ της Κυριακής . Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική  παράταξη.  Όλοι θα έχουν τη δυνατότατα βάση καθαρών κριτηρίων να παίξουν ρόλο και ειδικά  οι νέες γενιές. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα. Ας ενώσουμε την θέλησή μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσω  ποτέ.. Να γίνουμε ένα, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ  να ανατείλει πάλι ως ήλιος της δικαιοσύνης και κοινωνικής αξιοπρέπειας για όλους . Την Κυριακή  το βράδυ θα είμαστε  νικητές για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Από την Κυριακή το βράδυ ο κ. Τσίπρας και οκ. Μητσοτάκης χάνουν τον ύπνο τους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κοζάνη: Το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι – Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν να μου μου δώσουν εντολή ανανέωσης

The post Νίκος Ανδρουλάκης από Κοζάνη: Δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ – Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας appeared first on Πρωινός Λόγος.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.prlogos.gr/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B6%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B1/ ανήκει στο Κοζάνη | Πρωινός Λόγος .

Στείλτε το σε φίλους σας: