ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος με την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Μαρία Σαλμά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Λιάγκα, με θέμα τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταβιβάσεις αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. και ιδιαίτερα των επαγγελματικών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Στη σύσκεψη μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ιωάννης Μέγκας.

Ο Πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος μετέφερε τα δικαιολογημένα παράπονα των συναδέλφων για τις καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις αδειών κυκλοφορίας επαγγελματικών οχημάτων, οι οποίες τους αναγκάζουν σε παύση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους για διάστημα που συχνά υπερβαίνει τις 20 ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό κόστος για τους ίδιους.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αιτωλοακαρνανίας κ. Λιάγκας ενημέρωσε τον κ. Σπυρόπουλο ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στον αυξημένο φόρτο εργασίας που καλείται να βγάλει εις πέρας καθημερινά η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του Μεσολογγίου, η οποία είναι υποστελεχωμένη αυτή τη στιγμή με μόλις δύο υπαλλήλους να απασχολούνται στο τμήμα αδειών κυκλοφορίας, έπειτα από την πρόσφατη συνταξιοδότηση τεσσάρων συναδέλφων τους.

Έχοντας λάβει γνώση του παραπάνω γεγονότος, ο Πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος πρότεινε ως λύση την προσωρινή μετακίνηση ενός υπαλλήλου από το γραφείο Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Αγρινίου σε αυτό του Μεσολογγίου, με στόχο να αποσυμπιεστεί η υπάρχουσα κατάσταση και να εξυπηρετούνται σε συντομότερο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι της περιοχής μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Σαλμά και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Δ.Ε. κ. Μέγκας δεσμεύτηκαν να κινήσουν άμεσα διαδικασίες, προκειμένου να ικανοποιηθεί – εφόσον είναι εφικτό – το εν λόγω αίτημα του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου. Παράλληλα, η κα. Σαλμά τόνισε πως η Περιφέρεια έχει ήδη μεριμνήσει για τη λειτουργία εξωτερικού τηλεφωνικού κέντρου εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τον τομέα της διαχείρισης των ραντεβού με το κοινό για την ταχύτερη περαίωση των μεταβιβάσεων αδειών κυκλοφορίας.

Κλείνοντας τη συνάντηση, όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως οριστική λύση στο ζήτημα μπορεί να δοθεί μόνο κεντρικά από την κυβέρνηση της χώρας, μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την αναπλήρωση των κενών που υπάρχουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

The post ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ appeared first on Messolonghi Voice.

Το πρωτότυπο άρθρο https://messolonghivoice.gr/2021/12/02/%CF%83%CF%80%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B3%CE%B9-2/ ανήκει στο ΤΟΠΙΚΑ – Messolonghi Voice .

Στείλτε το σε φίλους σας: