Δυτική Αχαΐα – Μυλωνάς: Στις πληγείσες περιοχές με τον υφυπουργό – ΦΩΤΟ

Έναν υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό, τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τρεις γενικούς γραμματείς υπουργείων, το Βασίλη Παπαγεωργίου (Πολιτικής Προστασίας), το Δημήτρη Παπαγιαννίδη (Αγροτικής Ανάπτυξης), το Νίκο Κουλοχέρη (Οικονομικών) και μαζί τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Το κλιμάκιο της κυβέρνησης και της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τις πλημμυρισμένες περιοχές στο Μετόχι και στο Λάππα και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν «από πρώτο χέρι» την εικόνα για έκταση των ζημιών που έχουν σημειωθεί.

Ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια κατά της διάρκεια της οποίας ο Σπύρος Μυλωνάς ζήτησε μέτρα για τρεις κατηγορίες ζημιών. Σε ότι αφορά τις καλλιέργειες και τους καλλιεργητές την καταγραφή των ζημιών και την προώθησα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Όσον αφορά κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες κλπ, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να γίνει δυνατή η αποζημίωση των πληγέντων, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών Τέλος ζήτησε σειρά έκτακτων χρηματοδοτήσεων προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΔ προκειμένου να αποκατασταθούν τα δημοτικά δίκτυα (ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, δημοτικός ηλεκτροφωτισμός, γεφύρια κλπ) που υπέστησαν σημαντικές ζημιές τις τελευταίες ημέρες.

«Ο Δήμος μας χτυπήθηκε σκληρά από το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Είχαμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό άμεσων παρεμβάσεων στη διάρκεια της κακοκαιρίας, προχωράμε σε καταγραφή των ζημιών και είμαστε σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια, τον ΕΛΓΑ και στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να έχουμε γρήγορες αποζημιώσεις στους πληγέντες, γρήγορη κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να καλυφθούν οι πλημμυροπαθείς ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε σημαντικές έκτακτες επιχορηγήσεις για να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα και τις δημοτικές υποδομές. Έχουμε εμπρός αγώνα σκληρό και δύσκολο» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Στην περιοδεία στις πληγείσες περιοχές ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Γρηγόρη Μάλλιαρη, Κυριάκο Ορλώφ, Κώστα Ταπεινό και Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο.

The post Δυτική Αχαΐα – Μυλωνάς: Στις πληγείσες περιοχές με τον υφυπουργό – ΦΩΤΟ appeared first on Dytikanea.gr – Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας.

Το πρωτότυπο άρθρο https://dytikanea.gr/dytiki-acha-a-mylonas-stis-pligeises-perioches-ton-yfypoyrgo/ ανήκει στο ΤΟΠΙΚΑ – Dytikanea.gr – Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας .

Στείλτε το σε φίλους σας: