Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης στην άσκηση (ΤΑΜΣ) “ΚΟΛΟΣΣΟΣ”

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ Β. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ (ΤΑΜΣ) «ΚΟΛΟΣΣΟΣ»:

 

«Αισθανόμαστε ασφαλείς σε μία περιοχή της Μεσογείου με πολλές ιδιαιτερότητες»

 

 

Την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ» στη Ρόδο, παρακολούθησε την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Η ΤΑΜΣ «Κολοσσός» είναι Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων μεσαίας κλίμακας της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «Διαγορίδων», στην οποία συμμετείχαν οι οργανικές της Μονάδες, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και Μαχητικά Αεροσκάφη. Οι ασκούμενες δυνάμεις εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και στην εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και από Μαχητικά Αεροσκάφη, με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Σχετικά με την άσκηση ο κ. Καμπουράκης, δήλωσε τα εξής: «Εξαιρετικά ευτυχείς είμαστε που πραγματοποιήθηκε η άσκηση με τον τιμητικό τίτλο “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” και με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγου Νικόλαου Φλάρη και του διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Τέτοιες κινήσεις σε σχέση και με τους εξοπλισμούς που προχωράει η πατρίδα μας, μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μία περιοχή της Μεσογείου με πολλές ιδιαιτερότητες».

Εκ του Γραφείου τύπου

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.12vima.gr/o-dimarchos-rodoy-antonis-kampoyrakis-stin-askisi-tams-quot-kolossos-quot/ ανήκει στο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ – 12vima .

Στείλτε το σε φίλους σας: