Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του «Lab40» του Επιμελητηρίου Δράμας με το «eMT cluster»

Με στόχο την διαμόρφωση ενός πλαισίου κοινών ενεργειών για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης  που εκπροσωπεί την Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab40 και  ο Διευθυντής της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης  κ. Σταύρος Αμοιράς που εκπροσωπεί τον φορέα αρωγό  eMT cluster, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας επισφραγίζοντας επίσημα την έναρξη δράσεων μεταξύ των δύο μερών για την προώθηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Στόχος του μνημονίου είναι η δημιουργία ενός μοχλού ανάπτυξης για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με πολλαπλασιαστικά οφέλη, μέσω της διασύνδεσης των απαιτήσεων της αγοράς με τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες νεοφυών ομάδων επιχειρηματικότητας και της διακράτησης και προσέλκυσης εργατικού δυναμικού υψηλών δεξιοτήτων.

To eMT cluster είναι μια συστάδα 18 επιχειρήσεων και οργανισμών, που συμμετέχουν ως μέλη με αντικείμενο την  καινοτομία  και  την τεχνολογία   στην  Περιφέρεια  Ανατολικής  Μακεδονίας -Θράκης,  ενώ το Lab40   είναι  η πρώτη περιφερειακή δομή στήριξης  της επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων στην ελληνική επικράτεια. Σε αυτό περιλαμβάνεται  και ο επιχειρηματικός επιταχυντής “Lab40 Accelerator”.

Επιμελητήριο Δράμας

Το πρωτότυπο άρθρο https://xirafi.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-lab4/ ανήκει στο Δράμα – ΞΥΡΑΦΙ | Εφημερίδα της Ανατολικής Μακεδονίας .

Στείλτε το σε φίλους σας: