Ο Δήμος Θάσου ολοκλήρωσε επιτυχώς το διασυνοριακό έργο “Destinations for all”

Ο Δήμος Θάσου στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” υλοποίησε το έργο με τίτλο “Initiative for improving the capacity and accessibility of tourism destinations in the cross border area” και ακρωνύμιο “Destinations for all”.

Σκοπός του “Destinations for all” ήταν η ανάπτυξη του Τουρισμού για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), προωθώντας έτσι την τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή. Για την υλοποίησή του ο Δήμος Θάσου, συνεργάστηκε με τον Δήμο του Γκάρμεν.

Aναμενόμενα οφέλη του έργου ήταν:

  • αύξηση της ελκυστικότητας των Δήμων Γκάρμεν και Θάσου και του αριθμού των τουριστών που τους επισκέπτονται
  • ευαισθητοποίηση και αλλαγή συμπεριφοράς προς τα ΑμΕΑ
  • αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης και τόνωση του τουριστικού τομέα και για τους δύο Δήμους
  • ενίσχυση της συνεργασίας στη διασυνοριακή περιοχή

Ο Δήμος Θάσου κατά τη πραγματοποίηση του έργου, αναβάθμισε τη προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην παραλία και το κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρεμβάσεις στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δημοτικού κάμπινγκ στην Χρυσή Αμμουδιά της Θάσου:

  • Βελτίωση προσβασιμότητας του δημοτικού κάμπινγκ (ράμπες πρόσβασης, διαμόρφωση διαβάσεων ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια και νησίδες, πλακοστρώσεις με πλάκες από σκυρόδεμα σε λωρίδες για την όδευση τυφλών)
  • Προσβασιμότητα των κεντρικών υπηρεσιών του κάμπινγκ (διαμόρφωση κατάλληλων διαστάσεων όλων των ανοιγμάτων των κτηρίων και κατασκευή ραμπών όπου αυτό κριθεί αναγκαίο)
  • Δημιουργία άμεσης πρόσβασης στο θαλάσσιο μέτωπο και στη θάλασσα με την προμήθεια ειδικών αμφίβιων οχημάτων πρόσβασης ΑμεΑ, διάδρομο πρόσβασης, χώρους σκίασης-ομπρέλες ξύλινες, αποδυτήρια, ντουζ και χημική τουαλέτα ΑΜΕΑ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Κάμπιγκ της Χρυσής Αμμουδιάς (Golden Beach) στη Σκάλα Παναγιάς Θάσου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς μια «Ανοικτή Ημέρα Ιστοριών Επιτυχίας», με την τοποθέτηση Δημοσιογράφων και Εκπροσώπων Υποστηρικτικών προς ΑμεΑ Οργανώσεων από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Έπειτα, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κάμπινγκ μια «Διήμερη Έκθεση Φωτογραφίας», με τελικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού για τα άτομα με αναπηρία και την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται τη διασυνοριακή περιοχή, μέσα από την προβολή εκθεμάτων σχετικών με υποδομές κατάλληλες για Άτομα με Αναπηρία και στις δυο περιοχές αντίστοιχα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, πραγματοποιήθηκαν «Ενημερωτικές Επισκέψεις» σε σημεία του Δήμου Θάσου, για δημοσιογράφους και μέλη οργανισμών για ΑμεΑ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με τελικό σκοπό την προώθηση του τουρισμού για τα άτομα με αναπηρία.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Τελικό Διεθνές Συνέδριo, το οποίο λόγω της δυσχερούς υγειονομικής κατάστασης έλαβε χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των συμμετεχόντων καθώς και με τα τελικά συμπεράσματα όσων συζητήθηκαν.Το έργο “Destinations for all” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Το άρθρο Ο Δήμος Θάσου ολοκλήρωσε επιτυχώς το διασυνοριακό έργο “Destinations for all” εμφανίστηκε πρώτα στο ΚΑΒΑΛΑ 247.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.kavala247.gr/o-dimos-thasou-oloklirose-epitychos-to-diasynoriako-ergo-destinations-for-all/ ανήκει στο Καβάλα – ΚΑΒΑΛΑ 247 .

Στείλτε το σε φίλους σας: