Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή για την προσβασιμότητα στην πόλη

Πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο ΑμεΑ Νομού Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το Σωματείο ΑμεΑ Νομού Δράμας, μετά από απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου και με τη συνεργασία του Δήμου Δράμας, διοργάνωσε το πρωί της Πέμπτης τη δράση: «Προσβάσιμες διαδρομές στον Δήμο Δράμας».

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και άλλα τοπικά μέσα, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Δράμας, κ. Κώστας Αποστολίδης, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της δράσης, η έναρξη έγινε από τον κόμβο μπροστά από το ξενοδοχείο Ξενία, όπου τον Οκτώβριο είχαν παρουσιαστεί οι ηχητικοί σηματοδότες, και συνεχίστηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ράμπες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αμαξίδια.
Επίσης παρουσιάστηκαν νέες παρκίδες για αναπηρικά οχήματα, αλλά και το νέo WC που κατασκεύασε ο Δήμος Δράμας, στον Δημοτικό Κήπο για ΑμεΑ. Η δράση κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας όπου παρουσιάστηκε ο νέος φορτιστής για τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια. Ακολούθως στην πλατεία Ελευθερίας, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για θέματα που αφορούν την Αναπηρία.
Ο κ. Αποστολίδης απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους αρμόδιους και ειδικότερα προς τον Δήμαρχο Δράμας αλλά και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, καθώς όπως είπε, τα τελευταία χρόνια η Δράμα απέκτησε πολλές υποδομές που έχουν σχέση με την προσβασιμότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Σμάραγδος Κρεμμύδας, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της ΠΑΜΘ τόνισε ότι στη Δράμα υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες, με υλοποίηση έργων από τη Δημοτική Αρχή, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου αλλά και των Αντιδημάρχων κ.κ. Μιχάλη Τάσσου και Ιωάννη Καψημάλη.
Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Κρεμμύδας: «Διαπιστώνουμε ότι η Δράμα αλλάζει όψη. Η αλυσίδα της προσβασιμότητας στην περιοχή αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο, με οδηγούς όδευσης, με ηχητικά συστήματα, με τουαλέτες ΑμεΑ, ράμπες, θέσεις στάθμευσης για οχήματα ατόμων με Αναπηρία αλλά και γενικότερα με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ εντός του αστικού ιστού. Χαιρετίζουμε αυτές τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του Σωματείου ΑμεΑ Νομού Δράμας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Δράμα γίνεται ένας τουριστικός προορισμός φιλικός προς τα άτομα με Αναπηρία, που μπορεί να εξασφαλίσει ποιοτική διαμονή για ΑμεΑ. Εξέφρασε επίσης την ευχή αυτές οι προσπάθειες να συνεχιστούν και να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους της πόλης να διεκδικήσουν και το βραβείο προσβασιμότητας.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, που μετείχε στην δράση, σημείωσε: «Δημιουργούμε όλες τις υποδομές προσβασιμότητας για να διευκολύνουμε τα άτομα με Αναπηρία. Συμπαραστεκόμαστε και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους. Πάντα είμαστε σε ένα γόνιμο και διαρκή διάλογο. Μαζί με τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του δήμου, προσπαθούμε να δώσουμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα για τους επισκέπτες με Αναπηρία, προκειμένου να χαρούν τις ομορφιές της πόλης. Κάνουμε μια προσπάθεια που πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Καψημάλης, ανέφερε για την χθεσινή πρωτοβουλία: «Κάναμε μια διαδρομή από το δημαρχείο μέχρι την πλατεία της Δράμας. Παρουσιάσαμε τα ηχητικά φανάρια που τοποθετήσαμε για άτομα προβλήματα όρασης. Αναδείξαμε τις καινούργιες ράμπες που έχουμε κατασκευάσει στο έργο της οδοποιίας ως Τεχνική Υπηρεσία και φθάσαμε στο ύψος της πλατείας όπου έχουμε τοποθετήσει τους ειδικούς φορτιστές για αμαξίδια αναπηρίας και όχι μόνο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες. Θέλουμε μια σύγχρονη πόλη με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και εξασφαλισμένη προσβασιμότητα για όλους».

The post Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή για την προσβασιμότητα στην πόλη appeared first on Χρονικά της Δράμας.

Το πρωτότυπο άρθρο https://xronikadramas.gr/mia-endiaferoysa-diadromi-gia-tin-prosvasimotita-stin-poli/ ανήκει στο Δράμα – Χρονικά της Δράμας .

Στείλτε το σε φίλους σας: