Επανεξελέγη ο κ. Αναστάσιος Πούλιος στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

– Στο 87,44% έφθασε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές
– «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που με τίμησαν, για τρίτη συνεχόμενη φορά»

Επανεξελέγη στην προεδρία τού Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας ο κ. Αναστάσιος Πούλιος, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας. Η εκλογική διαδικασία που διενεργήθηκε την Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, κύλησε χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, της τάξης τού 87.44%.
Συνολικά ψήφισαν 174 μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου επί συνόλου 199 εγγεγραμμένων. Από την ψηφοφορία αναδείχθηκε ο πρόεδρος και το 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας για την επόμενη τετραετία.
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Τσακιρίδου Αικατερίνη (136 σταυροί), Κόντος Κωνσταντίνος (102 σταυροί), Γαϊτάνη Μαρία (94 σταυροί), Διβανίδης Γεώργιος (93 σταυροί), Κοζάκη Χαριτωμένη (83 σταυροί), Κυριακίδου Ελισάβετ (74 σταυροί), Μπακοπούλου Ειρήνη (64 σταυροί) και Κασάπη Βασιλική (61 σταυροί). Στην ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Πούλιος συγκέντρωσε 105 ψήφους και η συνυποψήφιά του κα Αμαλία Σαλωνίδου 63 ψήφους.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας επεσήμανε στα «Χ» για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: «Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που με τίμησαν, για τρίτη συνεχόμενη φορά, με τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία. Θεωρώ ότι αναγνωρίστηκε ένα έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας και βέβαια οι συνάδελφοι έδειξαν εμπιστοσύνη και στο πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας. Οι εποχές μας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Χρειάζεται ομόνοια, σύμπνοια και κοινός αγώνας για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε όσα πρέπει για τους συναδέλφους μας, τη δικαιοσύνη και γενικά για τους συμπολίτες μας, γιατί νομίζω ότι η δικαιοσύνη είναι ένα κοινωνικό αγαθό που αφορά όλους τους Δραμινούς».
Στα σημαντικότερα ζητήματα, στα οποία θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας στη νέα θητεία, είναι, όπως είπε στα «Χ» ο κ. Πούλιος η καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο σημερινός δικηγόρος, διευκρινίζοντας: «Ούτως ή άλλως τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης ήταν πάρα πολλά, αλλά η πανδημία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, όπως για παράδειγμα με τα αλλεπάλληλα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να ληφθεί ακόμα και ένα πιστοποιητικό. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα, λοιπόν, είναι η καθημερινότητα των συναδέλφων, η οποία πρέπει να βελτιωθεί με τη χρήση τόσο των νέων τεχνολογιών όσο και με την καλή διάθεση που πρέπει να επιδεικνύουν όσοι εμπλέκονται στις δημόσιες και στις δικαστικές υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δικαιοσύνης, όπως οι μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν πια και στη Δράμα. Επίσης, υπάρχει το κτηριακό πρόβλημα, για το οποίο βέβαια έχει δρομολογηθεί η λύση όσον αφορά τη Δράμα, και είμαστε σε αρκετά καλό σημείο σε σχέση με άλλες περιοχές. Και, βέβαια, εκείνο που αναμένουμε όλοι είναι το περίφημο θέμα των φυλακών του Νικηφόρου, που ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει η λειτουργία τους. Για τις φυλακές έχουμε υποβάλει αρκετά άλλα αιτήματα, όπως την αύξηση των θέσεων των εισαγγελέων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των φυλακών, αλλά και την αύξηση του υπαλληλικού προσωπικού της Εισαγγελίας της Δράμας κυρίως. Όμως υπάρχουν και μία σειρά από άλλα προβλήματα τα οποία αφορούν κυρίως τα εισοδήματα των συναδέλφων, τα οποία έχουν καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών στη δικαιοσύνη, όπου η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω».
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η διαδικασία έγινε με τις φετινές ιδιαιτερότητες της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και παρόλο που το αποτέλεσμα για τον υποψήφιο πρόεδρο βγήκε σχετικά νωρίς, γύρω στις 20.00, η διαδικασία για τους υποψηφίους συμβούλους ολοκληρώθηκε περίπου στις 21.30’ το βράδυ.

The post Επανεξελέγη ο κ. Αναστάσιος Πούλιος στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας appeared first on Χρονικά της Δράμας.

Το πρωτότυπο άρθρο https://xronikadramas.gr/epanexelegi-o-k-anastasios-poylios-stin-proedria-toy-dikigorikoy-syllogoy-dramas/ ανήκει στο Δράμα – Χρονικά της Δράμας .

Στείλτε το σε φίλους σας: