ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τις εμπειρίες από την καραντίνα

Η δημοτική θεατρική κοινωφελής επιχείρηση Καβάλας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της, διοργανώνει σεμινάριο θεάτρου, με διάρκεια 30 ώρες, με θέμα: «Ημερολόγια εγκλεισμού-χτίζοντας μία ζωντανή σκηνική σχέση», με εισηγήτρια την σκηνοθέτη και καθηγήτρια κινησιολογίας θεάτρου στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Στέλλα Μιχαηλίδου.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με αφορμή προσωπικά μας κείμενα, τραγούδια, ποιήματα, μικρές ιστορίες, που σχετίζονται άμεσα, ή έμμεσα, με την εμπειρία της καραντίνας, θα χτίσουμε σύντομες σκηνικές δράσεις που στηρίζονται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου και ενεργοποιούν την παρουσία του ηθοποιού στο Εδώ και Τώρα της θεατρικής δράσης. Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια λόγου και κίνησης, που καλλιεργούν την ποιότητα της προσοχής του περφόρμερ στην κάθε δράση, αναπτύσσουν την σωματικότητα στην έκφραση και διευρύνουν την σχέση του με τον χώρο, τον χρόνο, την ενέργεια, την αναπνοή, τον ήχο και τον λόγο, οι συμμετέχοντες, άλλοτε ως πρωταγωνιστές και άλλοτε ως απλά μέλη του χορού, δημιουργούμε σχέσεις αληθινής επικοινωνίας με την ομάδα και καλούμαστε, παίζοντας, να πειραματιστούμε με τα όρια μας και να τα διευρύνουμε.

Το σεμινάριο, που θα καταλήξει σε μία παρουσίαση ανοιχτή για το κοινό, απευθύνεται σε ηθοποιούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο και την εμπειρία της εργασίας σε μία ομάδα.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως και δεκαπέντε άτομα με σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθούν οι ειδικές οδηγίες απέναντι στον Covid-19. Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στον χώρο του θεάτρου γίνεται με την χρήση μη ιατρικής μάσκας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή νόσησης».

Το πρωτότυπο άρθρο https://xirafi.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1-13/ ανήκει στο Καβάλα – ΞΥΡΑΦΙ | Εφημερίδα της Ανατολικής Μακεδονίας .

Στείλτε το σε φίλους σας: