“Βίρα τις άγκυρες” για τα καραβάκια των ευχών στην Αγία Βαρβάρα

Μετά την αναγκαστική λόγω lockdown ματαίωση του εθίμου την περασμένη χρονιά, επανέρχεται φέτος η πολύχρωμη συνήθεια των καραβιών στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου Αγίας Βαρβάρας της Δράμας.

Εκατοντάδες πολύχρωμα πλεούμενα αναμένεται να στολίσουν έστω και πρόσκαιρα τα νερά της Αγίας Βαρβάρας σήμερα το απόγευμα σηματοδοτώντας επίσης και την έναρξη λειτουργίας της Ονειρούπολης . Τα υλικά και τα χρώματα των κατασκευών συναγωνίζονται το ένα τ’ άλλο σε πρωτοτυπία, φαντασμαγορία, μέγεθος και τεχνογνωσία! Κάθε καραβάκι κάθε βαρκούλα  έχει γραμμένο το όνομα του καραβοκύρη, ενώ ένα αναμμένο κερί αφορά στην ευχή που ταξιδεύει στα νερά της λίμνης.

Τα καραβάκια των ευχών θα είναι και η μόνη εκδήλωση, καθώς η λιτανεία ματαιώθηκε με απόφαση του Μητροπολίτη Δράμας λόγω κορονοϊού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι “Ὁ ναός τῆς Ἁγίας θά εἶναι ἀνοικτός διά προσκύνημα ἀπό τούς πιστούς παραμονή τῆς ἑορτῆς καί τήν κυριώνυμη ἡμέρα, χωρίς ὅμως νά τελεσθοῦν ἱερές ἀκολουθίες λόγῳ στενότητος τοῦ ναοῦ.”  όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

The post “Βίρα τις άγκυρες” για τα καραβάκια των ευχών στην Αγία Βαρβάρα first appeared on dramini.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.dramini.gr/quot-vira-tis-agkyres-quot-gia-ta-karavakia-ton-eychon-stin-agia-varvara/ ανήκει στο ΔΡΑΜΑ | dramini .

Στείλτε το σε φίλους σας: